Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Στη δημοσιότητα το ημερολόγιο του Άκη

Το φως της δημοσιότητας είδε τη Δευτέρα το ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, το οποίο οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας κάνουν «φύλλο και φτερό», ώστε να ξετυλίξουν το κουβάρι της. Σύμφωνα, μάλιστα, με δικαστικές πηγές, πιθανότητα άσκησης νέων ποινικών διώξεων παραμένει ανοιχτό, αφού αποκωδικοποιηθούν τα όσα αναφέρονται εκεί.

Στην παρούσα φάση, οι εισαγγελείς επιχειρούν να δέσουν την υπόθεση τόσο εναντίον του κ. Τσοχατζόπουλου όσο και των υπολοίπων εμπλεκομένων και το ημερολόγιο, το οποίο κατασχέθηκε από το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Κομνά Τράκα, αποτελεί ένα εργαλείο στην κατεύθυνση αυτή. Πάντως, διαπιστώνονται προσκόμματα στη διαδικασία αυτή, καθώς ο πρώην υπουργός αναφέρεται με κωδικά ονόματα πρόσωπα, αλλά και σε πράγματα.

Επί παραδείγματι, μιλά για τον «Βούδα» και για τον «βοσκό», πρόσωπα που παραμένουν άγνωστα επί του παρόντος, ενώ τονίζει πως ζήτησε από κάποιον «να φέρει πίσω τα βιβλία που είναι δικά μου αλλά τα κρατάει εκείνος». Όσον αφορά δε την τελευταία συνθηματική φράση, εκτιμάται από δικαστικές πηγές ότι ο όρος «βιβλία» αναφέρεται σε χρήματα που ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε εμπιστευθεί σε στενό του συνεργάτη και που εκείνος δεν του τα επέστρεφε.

Ως προς τον «βοσκό», οι ίδιες πηγές σχηματίζουν την εικόνα κατηγορουμένου σε άλλη μεγάλη υπόθεση, ωστόσο τα διαθέσιμα στοιχεία επαρκούν μεν για την εμπλοκή του στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, αλλά δεν επαρκούν για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών εναντίον του σε άλλες υποθέσεις.

Δικαστικές πηγές επιμένουν πως από το περιεχόμενο των αναγραφόμενων στο ημερολόγιο, τα οποία σχετίζονται με τα τελευταία χρόνια, συνάγεται πως ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιμετώπιζε οικονομικές δυσχέρειες και υποστηρίζουν πως η αποκωδικοποίησή του είναι ικανή να επιφέρει δικαστικό και πολιτικό σεισμό. Καταγράφονται συναντήσεις και επικοινωνίες του πρώην υπουργού με συγκατηγορουμένους του, στους οποίους δίνει και «γραμμή» για τις καταθέσεις τους ως ύποπτοι, ώστε να μην προκύψει η οικονομική σχέση που είχαν.

Με δεδομένο, όμως, ότι δύο εξ αυτών, που είναι δικαιούχοι υπεράκτιων εταιρειών, έχουν καταθέσει ότι γνωρίζουν μόνο σε κοινωνικό επίπεδο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, γίνεται αντιληπτό ότι οι κατηγορίες δένουν περισσότερο, αφού πλέον αποδεικνύεται και η στενή οικονομική τους σχέση μαζί του. Υπάρχουν επίσης αναφορές για συναντήσεις τόσο με άλλα πολιτικά πρόσωπα με κύριο θέμα το να μην προχωρήσει η εις βάρος του δικαστική έρευνα, όσο και με δημοσιογράφους για συνεντεύξεις ή άλλους λόγους. Εντύπωση προκαλεί πως ο πρώην υπουργός δεν κατέγραφε μόνο τα πρόσωπα με τα οποία συναντάτο ή συνομιλούσε, αλλά και το περιεχόμενο της επικοινωνίας που είχαν και εκτιμήσεις για τη στάση του.

pathfinder.gr

Related posts:
· DDR4
- Samsung Galaxy S III user manual
- Google Play
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
ΟΤΕ TV
- Xperia P
-BMI Calculator
- Calories

Thunderbird 12 for Linux


Οι φράουλες ενισχύουν τη μνήμη

Twitter is celebrating the sixth anniversary of the first tweet

Nokia X3 Touch and Type
· Στη Νέα Δημοκρατία Πλεύρης και Ανατολάκης, σκληρή αντίδραση Καρατζαφέρη
· Προ των πυλών της ΝΔ η Ντ.Μπακογιάννη, έρχεται σε συνεδρίαση το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας
· Γαλλία- 65ο Φεστιβάλ Καννών: «Υποστηρίζουμε την κινηματογραφική παραγωγή αλλά και την εκπαίδευση», λέει η Ανδρούλλα Βασιλείου
· Θεραπεύτηκε το πρώτο παιδάκι με μεσογειακή αναιμία στην Ελλάδα
· Επέστεψε στη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου