Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

To ΔΝΤ στρώνει το έδαφος για την προσφυγή της Μαδρίτης στο μηχανισμό διάσωσης

Το ποσό των 40 δισ. ευρώ -σε πρώτη φάση- θα χρειαστούν οι ισπανικές τράπεζες για να σωθούν, σύμφωνα με τη μελέτη του ΔΝΤ, η οποία δημοσιοποιήθηκε εκτάκτως. Εντός της ημέρας πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το θέμα της Ισπανίας με τη Μαδρίτη, αλλά και την Κομισιόν να τηρούν σιγή ιχθύος.

Στη μελέτη του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπογράμμισε ότι οι «έλεγχοι αντοχής» που πραγματοποίησε δεν περιλαμβάνουν τα επιπλέον κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για την κάλυψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και κάλυψης των απωλειών τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στέλεχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι αυτό το ποσό θα πρέπει είναι έως 2 φορές μεγαλύτερο, ώστε οι αγορές να πειστούν πως η Μαδρίτη θα μπορούσε να αντεπεξέλθει.

Στην περίπτωση της Ισπανίας, τα πρόσθετα κεφάλαια αυτά θα αυξήσουν το μέγεθος του ποσού που θα απαιτηθεί για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στα περίπου 80 δισ. ευρώ, αν και το Ταμείο δεν έκανε εκτιμήσεις για το ακριβές ύψος του στην έκθεσή του.

Εντός της ημέρας πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Προς το παρόν, πάντως, η Μαδρίτη διαψεύδει τις πληροφορίες ότι θα κάνει προσφυγή στο μηχανισμό, ενώ και η Κομισιόν δηλώνει άγνοια.

«Η ανακοίνωση αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου» υποστηρίζει αξιωματούχος της ΕΕ.

Αλλες πηγές που επικαλείται ο Guardian καταγράφουν ότι τις επόμενες ημέρες θα καταρτιστεί το σχέδιο για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ισπανίας, ένα σχέδιο που θα θυμίζει «μίνι Μνημόνιο», χωρίς τους επαχθείς όρους που συνοδεύουν τα αντίστοιχα πακέτα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει πρώτα να υποβληθεί το αίτημα από την ισπανική κυβέρνηση. Εν τω μεταξύ, πιο νωρίς αυτή την εβδομάδα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία είχε πει ότι μόλις γίνουν γνωστές οι έρευνες του ΔΝΤ, «η κυβέρνηση θα κάνει τις ανακοινώσεις της».

in.gr

Related posts:
· Wordpress hosting
- Android app for Wordpress site

Εναλλακτικές θεραπείες
- Wordpress hosting
- Samsung Galaxy S III user manual
- Google Play
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
ΟΤΕ TV
- Xperia P
-BMI Calculator
- Calories

Xcode

Η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των παιδιών μας: Διαβήτης
Σετ Άρωμα / Κρέμα
Wow I wish I could make my Voxer private so many randoms adding me, well screw it everyone add me don't matter lets VOX!
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Εκεί που δουλειές υπάρχουν!
Shuttle X50V3
Sony Ericsson Zylo W20i· Με έναν «Προμηθέα» κάπως διαφορετικό επιστρέφει ο Ρίντλεϊ Σκοτ στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας
· Απροθυμία της Δύσης για
συνομιλίες βλέπει το Ιράν

· Video: Λογοτεχνική και Ποιητική Συνάντηση
· Ρωσία: Υπέρ της ειρηνικής χρήσης ατομικής ενέργειας στο Ιράν, δηλώνει ο Πούτιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου