Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αναταράξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Την έντονη ανησυχία της Ιπποκράτους πυροδοτούν οι έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το τελικό μείγμα των μέτρων του μεσοπρόθεσμου που δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης, ο οποίος αντιτίθεται στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και τόνισε ότι υποχρέωσή του είναι να πάει με την κοινωνία και να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας, καθώς και να θυσιάσει τον εαυτό του για να δει η κοινωνία κάτι καλύτερο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.


Μετά τον Αλέκο Αθανασιάδη, σειρά πήρε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα, τονίζοντας «θα μιλήσω τη Δευτέρα στη Βουλή για να πείσω πως... κάτι δεν πάει καλά».


Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να δεσμευτεί επί ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για πάταξη της φοροδιαφυγής απεύθυνε και ο βουλευτής Αιτωτοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος άφησε ανοικτό το αν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, συνδέοντας τη στάση του όχι με το μείγμα των μέτρων όσο με την πρόθεση της κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή.


Την αντίδρασή τους για τα μέτρα εξέφρασαν και ο Νίκος Σαλαγιάννης, αλλά η Χρύσα Αράπογλου, χωρίς να διευκρινίσουν αν θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.


Προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των βουλευτών, ο κ. Βενιζέλος είχε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής συνάντηση με τη Βάσω Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, καταβάλλονται προσπάθειες τόσο από τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών όσο και από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τον γενικό γραμματέα της «πράσινης» Κοινοβουλευτικής Ομάδας να εξηγηθεί στους βουλευτές ότι τα μέτρα είναι έκτακτα για την σωτηρία της χώρας και από την επόμενη ημέρα της ψήφισης θα ξεκινήσει διάλογος για μια άλλη πολιτική.


Από το Μαξίμου, πάντως διαμηνύουν ότι οι βουλευτές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι όσοι καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο θα έχουν κομματικές κυρώσεις.


Πηγή: pathfinder.gr

Related posts:

· Sony Ericsson XPERIA arc
· ΕΠΟ - Ζητήθηκε η παραίτηση του Πιλάβιου
· Δημοκρατική Αριστερά: Άδικο και αναποτελεσματικό το Μεσοπρόθεσμο
· Often the best way to show love is with your eyes and ears. Everyone is starving for
· Μπερνάνκι και επιβράδυνση ανάκαμψης σε ΕΕ πιέζουν τις αγορές
· Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
· Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό
· Οι παπαγάλοι εξίσου έξυπνοι με ανθρώπους και μαϊμούδες;
· ΕΠΑΛ: Σήμερα αναρτώνται οι βαθμολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου