Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Παιδεία: Οριστικοποιούνται οι τροποποιήσεις στο νόμο

Πολύωρες συναντήσεις του Κώστα Αρβανιτόπουλου με εκπροσώπους των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών για τις τελευταίες «πινελιές»

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Παιδείας, παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 η θητεία των νυν πρυτανικών αρχών, που έληγε στις 31 Αυγούστου, αλλά μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει σε όλα τα πανεπιστήμια και σε 8 ΤΕΙ να εκλεγούν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης. Οι εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με ευθύνη των πρυτάνεων και των προέδρων ΤΕΙ.

Αν, όμως, παρατηρηθεί κωλυσιεργία τόσο οι πρυτάνεις, όσο και οι πρόεδροι ΤΕΙ θα παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι την ευθύνη για την ολοκλήρωση των εκλογών θα έχουν οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, και επειδή το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε πολλές φορές στη διάρκεια εκλογών ματαίωσή τους, λόγω καταλήψεων και κινητοποιήσεων, τώρα θα επιτρέπεται, όπου κριθεί αναγκαίο, να γίνεται η εκλογή με επιστολική ψήφο, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα διεξάγεται κανονικά με κάλπες.

Τονίζεται ότι η Σύγκλητος έχει την ευθύνη των ακαδημαϊκών θεμάτων και τα Συμβούλια Διοίκησης τα οικονομικά και διοικητικά. Δικαίωμα υποψηφιότητας τόσο για τη θέση του πρύτανη, όσο και του προέδρου ΤΕΙ, έχουν και όσοι σήμερα κατέχουν αυτές τις θέσεις, ενώ έως 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εκλεγεί οι κοσμήτορες και οι προϊστάμενοι τμημάτων ΤΕΙ με τον νέο νόμο.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται ακόμα να αυξήσει το ωράριο διδασκαλίας των καθηγητών, ενώ αμέσως έπειτα από την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, θα γίνει και η ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που τής είχε δοθεί το όνομα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Το νέο σχέδιο ανασυγκρότησης θα έχει διαφορετικό όνομα και θα περιλάβει συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Πρώτα απ΄όλα, όμως, θα συγκροτηθεί Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ), ενώ κάθε αλλαγή θα γίνεται κατόπιν εκτενούς διαλόγου. Και αυτή η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως τον επόμενο χρόνο, έτσι ώστε οι υποψήφιοι της επόμενης χρονιάς να συμπληρώσουν το νέο μηχανογραφικό, που θα προκύψει από την ανασυγκρότηση ολόκληρης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

pathfinder.gr

Related posts:
· Sony SmartWatch
- Microsoft Surface

Εναλλακτικές θεραπείες
- Wordpress hosting
- Samsung Galaxy S III user manual
- Hydrogen Generators
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
iQTalk
- Xperia P
-BMI Calculator
- Calories

HTC Sensation user manual Greek - Εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά

Η υπερκατανάλωση καφέ και τα κορεσμένα λιπαρά μειώνουν την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης
Halo Wars - Walkthrough Part 3 [Mission 2: RELIC APPROACH] - W/Commentary
empty
GIRLS: don't STRESS yourself & stop eating just because you wanna lose weight. Lose Weight Without Exercise! => http://t.co/kGP7SCKK - spon
End of support for Windows XP: Microsoft starts the countdown
Acer Aspire 8471-733G25N
Get a Virgin Mobile Triumph prepaid Android phone for $188· You can find more here
· N.J. Terrorist Hideout Actually NYPD Operation
· Οι πόροι στην Υγεία θα διατίθενται με ορθολογικό τρόπο, δηλώνει ο Ανδρ.Λυκουρέντζος
· Info on this site
· Find more info on this page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου