Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Στην Πειραιώς η Αγροτική Τράπεζα

Στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καταθέσεις περίπου 15 δισ. ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς προέβη η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση, όπως τονίζει η ΤτΕ, ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και εν γένει της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε υποβάλλει σχετική αίτηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία και εγκρίθηκε.

Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος.

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και προειδοποιεί ότι «θα επιδιώξει να διερευνηθεί η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε εκκαθάριση». Τονίζει μάλιστα ότι η εν λόγω τράπεζα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «το μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας που, εκτός από περιουσία του ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντα διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού».

Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν και μπορεί, να τους «κατευθύνει» σε μορφές παραγωγής, οι οποίες θα μπορούσε να μη συμφέρουν τον ελληνικό λαό. Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους «επενδυτές» της τράπεζας.

«Η ΑΤΕ ιδρύθηκε για να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και ως τέτοια θα έπρεπε να είναι μέρος ενός ισχυρού δημόσιου πιστωτικού πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της. Ο διαχωρισμός της σε ‘καλή' και ‘κακή' δεν δίνει λύση στην περιουσία χρεωμένων συνεταιρισμών, χρεωμένων χοιροτροφικών, πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων», αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι διαβεβαιώνουν πως «θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να λάμψει η αλήθεια για το ξεπούλημα της ΑΤΕ και τον κίνδυνο στον οποίο υποβάλλονται οι Έλληνες αγρότες».

«Η κυβερνητική απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ σημαίνει απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ενώ χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τις υποθηκευμένες περιουσίες τους», επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

pathfinder.gr

Related posts:
· Dell XPS 14
- Microsoft Surface

Εναλλακτικές θεραπείες
- Wordpress hosting
- Samsung Galaxy S III user manual
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
iQTalk
- Xperia P
-BMI Calculator
- Calories

SUPERAntiSpyware

Κίνδυνος αυτισμού για τα μικρά και πρόωρα βρέφη
Minecraft Mini-Series Ep18
Increase mileage

HH2550
Έλαια μασάζ
Make one person happy each day and in forty years you will have made 14,600 human beings happy for a little time, at least. -...
Google updates its emulator for Android
ASUS Transformer Pad 300
Is This The Apple iPhone 5? New Leaked Photos Show Rumored Larger Screen, Smaller Dock Connector· Και η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει ότι το Μνημόνιο θα αποτύχει, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Ρουμελιώτη
· Read the original article
· Find more info on this page
· Καιρός: Πρόγνωση από 28-07-2012 έως 01-08-2012
· Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αχαΐα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου